Mere kompromisløs, mere avanceret: Golf GTI Clubsport fra 544.997 kr.

  • Fra 245 til 300 hk: Den nye GTI Clubsport er ny sportslig topmodel og den hidtil stærkeste version af 8. generation Golf
  • Intelligent køredynamik: Vehicle Dynamics Manager integrerer det elektromekaniske spærredifferentiale og den adaptive undervogn
  • Køreprofil til banekørsel: Køreprofilindstillingen i Golf GTI Clubsport er suppleret med en Special-køreprofil til kørsel på Nürburgring
  • Eksklusivt Clubsport-look: En frontkofanger med en større frontspoiler og en todelt tagspoiler øger downforce og stabilitet
  • Kraftfuldt bremsesystem: 18” bremseskiver sikrer en sportslig og overlegen bremseevne ved alle hastigheder
  • Den digitale GTI: Clubsport er standardudstyret med Digital Cockpit og Discover Media navigationssystem
  • Hurtigere på Nürburgring: GTI Clubsport er 13 sekunder hurtigere rundt på den legendariske Nürburgring end en 245 hk Golf GTI

Med verdenspremieren på den nye Golf GTI Clubsport tager Volkswagen hul på næste kapitel i den uendelige historie om den ikoniske Golf. Den nye GTI Clubsport har en motorydelse på hele 300 hk og indtager nu rollen som den nye topmodel i 8. generation af Golf GTI. Volkswagen fortsætter traditionen med højtydende GTI-modeller med introduktion af den nye Golf GTI Clubsport: Den første Golf GTI Clubsport blev lanceret i 2016 på 40-årsdagen for den ikoniske sportshatchback og var udstyret med en 2,0 TSI-sportsmotor, der kunne mønstre 265 hk og kortvarigt 290 hk ved hjælp af en boost-funktion. Denne model blev samme år af fulgt op af en mere hardcore 310 hk stærk Golf GTI Clubsport S, der blev produceret i en begrænset serie på 400 enheder. I maj 2016 satte racerkøreren Benjamin Leuchter med en Golf GTI Clubsport S en ny omgangsrekord for forhjulstrukne biler på den legendariske og udfordrende Nürburgring Nordschleife. Stopuret viste tiden 07:49:21 minutter. Den nye Golf GTI Clubsport, der nu lanceres, placerer sig med en motoreffekt på 300 hk mellem den første GTI Clubsport og GTI Clubsport S. De tekniske fremskridt inkorporeret i bilen får den til at skille sig ud – en forbedret højtydende sportsmotor og et optimeret chassis, der for første gang er digitalt forbundet, gør den nye Golf GTI Clubsport til en af verdens bedste forhjulstrukne sportsvogne.

2,0 TSI-motor med markant effektforøgelse

Under motorhjelmen på den nye Golf GTI Clubsport ligger en 2,0 TSI EA888 EVO4-motor, der er en videreudvikling af motoren i den 245 hk stærke Golf GTI. Ved hjælp af en ændret motorstyring, benzinindsprøjtning under højere tryk, en anden turbolader og intercooler samt yderligere optimeringer af andre komponenter i motorens indre er effekten øget fra 245 til 300 hk, og drejningsmomentet er øget med 30 Nm til 400 Nm. GTI Clubsport tilbydes udelukkende med en 7-trins DSG dobbeltkoblingsgearkasse, der har lavere gearing og et indbygget launchcontrol-program, hvilket gør GTI Clubsport i stand til at runde 100 km/t på under 6 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t, men GTI Clubsport kan udstyres med en Race-pakke (pris: 70.940 kr.), hvor topfarten er øget til 270 km/t. Denne pakke indeholder også 19” Scotsdale-fælge og Titanium-udstødning.

Optimeret foraksel og styretøj.

Undervognen i Golf GTI Clubsport er sænket med 15 mm og har sin egen specifikke opsætning i forhold til en standard 245 hk Golf GTI. I udviklingen af undervognen har fokus været på at opnå den bedst mulige kombination af balance, vejgreb, stabilitet og maksimal køreglæde. Ingeniørerne tog naturligvis udgangspunkt i den undervogn, der allerede var optimeret til den "normale" 8. generation af Golf GTI, og de fintunede specifikt opsætningen af McPherson-forakslen og den fire-ledede bagaksel. De øgede den positive camber på forakslen for at opnå højere svinghastigheder og øgede samtidig den laterale styring. Udviklingsteamet opnåede således også en mere neutral balance i bilen ved høje svinghastigheder og ved acceleration gennem sving. Samtidig blev reaktionen fra det progressive styretøj gjort mere direkte, når man styrer bilen ind i sving. Forskydningen af balancen i bilen er i høj grad lineær helt op til høje hastigheder, og dette kan føreren mærke kontinuerligt, hvilket giver en bedre og mere præcis ”feedback”, når GTI Clubsport kører gennem sving.

Intelligent undervogn.

I den nye Golf 8 bruger Volkswagen et helt nyt køredynamisk-styresystem kaldet Vehicle Dynamics Manager. Dette systems potentiale udnyttes til fulde i den nye Golf GTI Clubsport, fordi man her ikke kun integrerer det elektroniske XDS-differentiale og de adaptive støddæmpere i DCC-undervognen (pris: 14.992 kr.), men også - for første gang – det standardmonterede elektromekaniske spærredifferentiale på forakslen (VAQ). Føreren vælger sine foretrukne indstillinger af de forskellige elementer i undervognen ved hjælp af køreprofilindstillingen, som er standard i GTI Clubsport. De elektromekaniske justerbare dele af undervognen forbedrer og udvider markant spændvidden mellem maksimal køredynamik og det højeste niveau af kørekomfort. De digitalt forbundne elementer i undervognen og forakslen medvirker til at reducere krængning og eliminerer understyring, så GTI Clubsport reagerer hurtigt på styreinput og leverer en neutral balance, selv når den kører med ekstreme hastigheder gennem de mange udfordrende sving på den legendariske Nürburgring Nordschleife-bane. Dette kan især mærkes, når man vælger den nye ”Special”-køreprofil i køreprofilindstillingen, der er en detalje udviklet specifikt til GTI Clubsport. I denne konfiguration er alle elementer i bilen optimeret til kørsel på en bane som Nürburgring Nordschleife. Benjamin Leuchter, racerkører og testkører, fortæller: ”Undervognen på Golf GTI Clubsport er ikke super, super hård i køreprofilen Special. Faktisk er den blødere, end når bilen står i køreprofilen Sport. Det skyldes, at en bane som Nürburgring er meget ujævn, og her giver en lidt blødere affjedringskarakteristik bedre kontakt med vejbanen. Resultatet er, at det er muligt at køre en hel del hurtigere på Nürburgrings Nordschleife, når GTI Clubsport kører med Special-køreprofilen end med Sport-køreprofilen. Sammenlignet med en standard 245 hk Golf GTI, er den nye GTI Clubsport naturligvis også hurtigere – op til 13 sekunder per omgang i vores tests.”

Opgraderet bremsesystem.

En stærkere motor, mere vejgreb og højere topfart og svinghastigheder kræver også veldimensionerede bremser. ”En virkelig god sportslig bil bremser lige så godt som den accelererer. Og det er nøjagtig, hvad vi har opnået med Golf GTI Clubsport” fortæller Benjamin Leuchter. På den nye GTI-topmodel er bremsesystemet blandt andet opgraderet med 18” bremseskiver, en ny hastighedsafhængig elektromekanisk bremseservo og en større slavecylinder, hvilket giver en markant kraftigere bremseevne, der samtidig er nemmere at dosere. Føreren af bilen vil mærke det som en mere direkte og præcis fornemmelse i bremsepedalen, når GTI Clubsports dynamiske egenskaber udnyttes.

Sådan spotter du en GTI Clubsport.

GTI-fans vil hurtigt kunne genkende en Golf GTI Clubsport takket være et nyt frontdesign, der adskiller sig fra en standard 245 hk GTI ved at være udstyret med en frontkofanger med et større køleluftindtag i det klassiske bikube-mønster. Større aerodynamiske vinger i karrosserifarve i hvert hjørne af kofangeren og en større frontspoileren reducerer aerodynamisk løft foran. GTI Clubsport er udstyret med intelligente og adaptive IQ.LIGHT LED-matrixforlygter, der er forbundet med et stribe af LED-kørelys under den røde GTI-linje i kølergrillen.

Ligesom den første Golf GTI Clubsport har også den nye en todelt tagspoiler, der er lakeret i højglanssort og har en åbning ind mod tagets bagkant. Spoileren er mere end bare et designelement, den reducerer også aerodynamisk løft på bagakslen og sikrer mere stabilitet ved høje hastigheder. Bagtil kan Clubsport-versionen af Golf GTI kendes på en specialdesignet diffuser og de ovale udstødningspiber sidder 40 mm længere ude i hver side af bagkofangeren, end de gør på en 245 hk Golf GTI. Golf GTI Clubsport står på 18” Richmond-alufælge med 225/40-dæk, og ind gennem åbningerne i fælgene kan man spotte røde bremsekalibre med GTI-bogstaverne. Af andre Clubsport-specifikke stilelementer kan nævnes bredere sideskørter og sorte grafiske elementer i bunden af dørene.

Interiøret i GTI Clubsport emmer af sportsappeal med røde syninger på sportsrattet, der er beklædt med perforeret læder og en klokken-6-markering. Sportssæderne er designet med integreret nakkestøtte og er beklædt i nyt ArtVelour-betræk, og som ekstraudstyr kan bestilles sæder beklædt i perforeret læder med dekorative røde syninger. En ”Engine”-knap pulserer med rødt lys, før motoren er startet, og fødderne betjener en speeder og bremse udført i børstet rustfrit stål.

Den nye Golf GTI Clubsport kan bestilles til priser fra 544.997 kr. Se den komplette prisliste på Golf GTI her.

Vedhæftet finder foto af Golf GTI Clubsport plus en længere og mere detaljeret pressemeddelelse på engelsk.

Du kan læse mere om 245 hk Golf GTI her.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk