Volkswagen Erhvervsbiler viser fremtidens California

  • Volkswagen præsenterer California CONCEPT, der giver en forsmag på fremtiden for den ikoniske autocamper
  • California-konceptet er vokset: ekstra længde og bredde giver mere boligareal, komfort, sikkerhed og fleksibilitet
  • To skydedøre skaber et nyt tre-zoners koncept med et køkken, der også kan bruges udefra, hvilket giver det velkendte camper-koncept en ny dimension
  • Betydeligt mere fleksibel til hverdagsbrug og til camping takket være et mere variabelt interiørkoncept
  • Ny MQB-platform muliggør introduktion af en plug-in-hybrid-drivlinje i California, forbedrer kørekomforten og udvider antallet af assistentsystemer
  • Digitaliseringen er løftet til et nyt niveau. Autocamperfunktionerne kan via appen "Cali on Tour" styres med en smartphone, tablet eller infotainmentsystemet

California CONCEPT fra Volkswagen Erhvervsbiler er et statement, en livsstil på hjul. Det er en ægte VW-bus, der er egnet til at dække hverdagens kørselsbehov, men som på få minutter også kan forvandles til en komplet udstyret autocamper, der er klar til eventyr af enhver art. Det er denne alsidighed, der har gjort California til verdens mest succesrige autocamper i sin klasse. Og nu – efter at have solgt 260.000 enheder af den succesfulde autocamper – giver Volkswagen med California CONCEPT en forsmag på fremtiden for den ikoniske autocamper.

Fremtidens California

Selvfølgelig er California CONCEPT også udstyret med et hæve-tag i næsten to meters højde. Denne detalje har været et fællestræk for alle generationer af den populære autocamper - fra den første California, der blev lanceret i 1988, til nutidens California 6.1. Mens ikoniske detaljer som hæve-taget har været en fast bestanddel af California-konceptet gennem 35 år, har hver generation af California alligevel budt på noget nyt. Og den nye California CONCEPT er ingen undtagelse og markerer endnu et stort teknologisk fremskridt. De mange tekniske nyheder gør det til den ideelle autocamper i en moderne tidsalder. For første gang kan California-konceptet tilbyde fordelene ved en plug-in hybrid-drivlinje. Med muligheden for at køre på strøm slår autocamperen bro til en verden af elektrisk mobilitet og er i stand til at levere emissionsfri kørsel til hverdagens liv i byen, samtidig tilbyder den stor rækkevidde til de lange ture. Med lithium-ion-batterier om bord har California en næsten komplet uafhængig 12V-strømforsyning.

Livet i det fri

Autocamperens opholds- og køkkenområder har gennemgået en komplet forvandling. For første gang er California også udstyret med en skydedør på køkkensiden. Dette giver mulighed for af udvide brugen af pladsen omkring køretøjet og tilføjer en ny dimension til camping i det fri. Tidligere havde alle California-modeller baseret på Transporter-serien et køkkenområde, der strækker sig ned til B-stolpen i venstre side og en skydedør i højre side; denne dør var hovedindgangen – både til hverdag og camping. De sammenklappelige campingstole, klapbordet og forteltet blev derfor altid også monteret i højre side af køretøjet. Fra nu af betyder tilføjelsen af den ekstra skydedør på førersiden af California CONCEPT og køkkenområdet, der nu er placeret længere tilbage i køretøjet, at venstre side af køretøjet nu kan åbnes, når man slår lejr. Det betyder, at California som autocamper nu er mere alsidig end nogensinde før. Da konceptbilen er udstyret med en foldearmsmarkise på venstre side af bilen og et solsejl på højre side, kan begge sider af køretøjet beskyttes mod enten sol eller regn. Solsejlet kan sættes op til brug på få øjeblikke. Markisen leveres desuden med integreret håndsving, som er opbevaret sikkert i markisehuset.

Tre-zoners-koncept

Volkswagen Erhvervsbiler præsenterer for første gang et tre-zoners koncept med California CONCEPT. Disse forskellige udvendige og indvendige scenarier til camping og daglig kørsel udvider anvendelsesmulighederne for California betydeligt.

Zone 1 (udenfor)

Med en skydedør i højre side af køretøjet har man en sikker ind- og udstigning på den side af køretøjet, der vender ind mod fortovet, ligesom i den nuværende California 6.1. Af- og pålæsning af køretøjet er derfor også nemt og sikkert. På campingpladsen forvandler solsejlet dette område til et åbent telt, der forstærker følelsen af liv i det fri.

Zone 2 (indvendig)

Bag de højdejusterbare forsæder – som kan dreje 180 grader – er hele køretøjets interiør designet som en kabine ideel til dagligdagens kørsel og som tilbyder den velkendte fleksibilitet som i Multivan. Sammenlignet med den nuværende California 6.1, er konceptbilen udstyret med individuelle sæder, der er lette, komfortable og som kan afmonteres. Takket være disse variable sæder, kan surfboards og cykler nu nemt transporteres inde i køretøjet. Når den bruges som en autocamper, kan de to individuelle bagsæder i California CONCEPT hurtigt omdannes til en stor flad seng eller, man kan dreje forsæderne 180 grader og sidde ansigt-til-ansigt til fælles måltider eller spil. Sæderne er betrukket med et slidstærkt og behageligt stof i Mélange design.

Zone 3 (udenfor)

Takket være den ekstra skydedør i førersiden og det nye koncept for køkkenenhed og fortelt skabes et nyt udendørsområde på venstre side af køretøjet, hvilket ikke tidligere er set i forbindelse med et udendørs-køkken på nogen California. I hverdagens kørsel giver den ekstra skydedør i venstre side en ekstra mulighed for ind- og udstigning og en ekstra åbning til af- og pålæsning på køreturen derhjemme eller til supermarkedet. Når man camperer, skaber det samtidig også et separat område til madlavning og spisning til lange sommeraftener under forteltet. Det skyldes, at køkkenet – inklusive vask, induktionskogeplade og køleskab – nu også er tilgængeligt udefra. Ud over 230 V induktionskogepladen er der også et integreret gaskomfur, som er kendt fra tidligere generationer af California. En 230-volts stikkontakt på ydersiden af køkkenet og et udvendigt klapbord sætter den perfekte prik over i'et til livet på campingpladsen. Køkkenskufferne kan tilgås både indefra og udefra. Et andet højdepunkt er den kompakte grill, som er gemt i køkkenenheden og som nemt og bekvemt også kan tages ud til brug uden for køretøjet. Ligesom i den Crafter-baserede Grand California byder køleskabet på praktiske fordele, da det kan tilgås udefra og er udstyret med en skuffe, så det nu tager endnu mindre tid at servere morgenmaden. Desuden kan friske indkøbsvarer læsses direkte fra indkøbsvognen ind i køleskabet.

Den anden skydedør tilbyder også en yderligere fordel for markeder med højre-styrede biler som Storbritannien, Australien og New Zealand, hvor brugere nu kan komme ind og ud af California på sikker vis i den side af bilen, der vender ind mod fortovet. Én ting er sikkert: Det alsidige koncept, hvor man kan bruge California som en VW Bus til daglig kørsel og som autocamper til fritidslivet – er nu blevet forbedret yderligere takket være det nye tre-zoners-koncept.

Intelligent indretning, helt ned til mindste detalje

California CONCEPTs interiørdesign er gennemtænkt ned til mindste detalje og byder på et væld af nye funktioner og fordele. Det hele starter foran i bilen: Da Multivan er udstyret med en elektronisk parkeringsbremse i stedet for en manuel bremse, kan pladsen mellem fører- og det forreste passagersæde udnyttes meget bedre. Praktiske skuffer under de forreste højdejusterbare drejesæder og de to individuelle bagsæder bagtil byder også på ekstra opbevaringsplads. Der er nu plads bag fører- eller forsædepassagersædet til ting såsom et aftageligt tørkomposteringstoilet. Der er også masser af opbevaringsplads i de øverste og nederste køkkenskabe, som er placeret bagved køleskabet. Derudover er der et separat opbevaringsområde under sengetilbygningen bagest i bilen. Interiøret oplyses med et behageligt stemningslys flere steder, og der er baggrundsbelysning med lysdæmper langs tagkanten. Lyselementerne på skabene kan skifte til en farve, der passer til stemningen. For at skabe den rette atmosfære udenfor har køkkendelen en integreret aftagelig bordlampe, der kan skabe en hyggelig stemning omkring campingbordet. Hvis der er brug for mere lys, bader LED-lysene på forteltets stænger køretøjets "terrasse" i behageligt lys.

Hæve-tag og tagseng af høj kvalitet

En VW-bus som California uden det klassiske hæve-tag er utænkeligt. Så California CONCEPT adskiller sig ikke på det punkt. Taget består af en letvægtsskal af aluminium og en tre-lags teltdugen med en stor panoramaåbning foran. Store vinduer i siderne giver en fantastisk panoramaudsigt. Som i alle California-modeller er taget højest foran, når det er hævet. USB-C-stik og LED-lys giver strøm og lys oppe på første sal under hæve-taget. En tagseng af høj kvalitet med tallerkenfjedre garanterer også en god nats søvn under stjernerne.

Styres af en autocamperstyreenhed, smartphone eller infotainmentsystemet

Tagets hæve-sænke-mekanisme styres ved hjælp af en multifunktionel tablet monteret på skabet ved køkkenenheden. Alle de funktioner, der er relevante for camping, kan styres på touch-displayet. Ud over hæve-sænke-taget omfatter det oplysninger om frisk- og spildevandsniveauer, de indvendige belysningsfunktioner inklusive baggrundsbelysning, strømforsyningsstatus, køleskab og tilskudsvarmer. Alle disse funktioner kan også styres på en smartphone ved hjælp af "Cali on Tour"-appen eller i infotainmentsystemet. Infotainmentsystemet kan også bruges til at få adgang til et hældningsdisplay, der gør det muligt at nivellere autocamperen.

Tabletten giver dog ikke kun information om køretøjet, men kan også bruges til underholdning. Den multifunktionelle tablet sidder på en leddelt arm, der kan svinges ud og placeres, så den er let synlig fra alle positioner i kabinen. Den kan også drejes 90 grader, hvilket betyder, at der ikke kommer noget i vejen for en underholdende aften, når du ønsker at streame din yndlings-tv-serie.

California CONCEPT viser, at Volkswagen Erhvervsbiler også i fremtiden vil levere bilen, der kan sende alle VW busfans ud på rejser over hele verden takket være bilens innovative autocamperkoncept.

Denne fremtid bliver en realitet i 2024.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk